Composer: Shankaracharya
Recitals
Awaiting Contribution
This Kriti was originally composed in Sanskrit. Other languages are for your convenience
मुदकरथा मोदकं सदा विमुक्थि साधकं
कलदरवथंस्कं विलसि लोकरक्षकं
अनायकैक नायकं विनशिथेभ ध्यथाकं
नाथ शुभाशु नाशकं नमामि थं विनायकं
नथेथरथि भीकरं नमोधिथर्क भस्वरम्
नंथ्सुररि निर्जरं नथदिका पदुद्दरं
सुरेस्वरम् निधिश्वरम् गजेस्वरम् गनेस्वरम्
महेश्वरम् थ्वमश्रये परथ्परं निरन्थरं
समास्थ लोक शङ्करं निरास्थ धैथ्य कुञ्जरं
दरेथरोदरं वरं वरेभवक्थ्र मक्षरं
कृपाकरं क्षमाकरं मुधकरं यशस्करं
मनस्करं नंस्कृथं नमस्करोमि भस्वरम्
अकिञ्च नर्थि मार्जनं चिरन्थ नोक्थि भजनं
पुरारी पूर्व नन्दनं सुरारी गुरव चर्वनं
प्रपञ्च नाश भीषणं धनञ्जयदि भूषणं
कपोल दानवराणां भजे पुराण वरणं
निथन्थ कण्ठ धनथ खन्थि मन्थ कण्ठ कथमजं
अचिन्थ्य रूप मन्थहीन मन्थराय कृन्थनं
ह्रुदन्थरे निरन्थरं वसन्थमेव योगिनं
थामेकदन्थ मेवथं विचिन्थ यामि संथथं
महा गणेश पञ्चरथ्न मदरेण योन्वाहं
प्र्जल्पथि प्रभथाके ह्रुदिस्मरं गनेस्वरम्
अरोगथां धोशथां सुसहिथीं सुपुथ्रथं
समहिथायु रष्ट भूतहि मभू पैथि सूचिरातः
.
முடகரத மொடகம் ஸட விமுக்தி ஸதகம்
கலடரவதம்ஸ்கம் விலஸி லொகரக்ஷகம்
அனாயகைக் னயகம் வினஷிதெப த்யதகம்
னத ஷுபஷு னஷகம் னமமி தம் வினயகம்
னதெதரதி பீகரம் னமொதிதர்க பஸ்வரம்
னம்த்ஸுரரி னிர்ஜரம் னதடிகா படுட்டரம்
ஸுரெஸ்வரம் னிதிஷ்வரம் கஜெஸ்வரம் கனெஸ்வரம்
மஹெஷ்வரம் த்வமஷ்ரயெ பரத்பரம் னிரன்தரம்
ஸமஸ்த லொக ஷன்கரம் னிரஸ்த தைத்ய குன்ஜரம்
டரெதரொடரம் வரம் வரெபவக்த்ர மக்ஷரம்
க்ருபகரம் க்ஷமகரம் முதகரம் யஷஸ்கரம்
மனஸ்கரம் னம்ஸ்க்ருதம் னம்ஸ்கரொமி பஸ்வரம்
அகின்ச னர்தி மர்ஜனம் சிரன்த னொக்தி பஜனம்
புரரி புர்வ னன்டனம் ஸுரரி குர்வ சர்வனம்
ப்ரபன்ச னஷ பீஷனம் தனன்ஜயடி பூஷனம்
கபொல டனவரனம் பஜெ புரன வரனம்
னிதன்த கன்த தன்த கன்தி மன்த கன்த கத்மஜம்
அசின்த்ய ரூப மன்தஹீன மன்தரய க்ருன்தனம்
ஹ்ருடன்தரெ னிரன்தரம் வஸன்தமெவ யொகினம்
தமெகடன்த மெவதம் விசின்த யமி ஸன்ததம்
மஹ கனெஷ பன்சரத்ன மடரென யொன்வஹம்
ப்ர்ஜல்பதி ப்ரபதகெ ஹ்ருடிஸ்மரம் கனெஸ்வரம்
அரொகதாம் தொஷதாம் ஸுஸஹிதீம் ஸுபுத்ரதம்
ஸமஹிதாயு ரஷ்ட பூதி மபு பைதி ஸூசிராத்
.
ముదకరథ మొదకం సద విముక్థి సధకం
కలదరవథంస్కం విలసి లొకరక్షకం
అనాయకైక్ నయకం వినషిథెభ ధ్యథకం
నథ షుభషు నషకం నమమి థం వినయకం
నథెథరథి భీకరం నమొధిథర్క భస్వరం
నంథ్సురరి నిర్జరం నథదికా పదుద్దరం
సురెస్వరం నిధిష్వరం గజెస్వరం గనెస్వరం
మహెష్వరం థ్వమష్రయె పరథ్పరం నిరంథరం
సమస్థ లొక షంకరం నిరస్థ ధైథ్య కుంజరం
దరెథరొదరం వరం వరెభవక్థ్ర మక్షరం
క్రుపకరం క్షమకరం ముధకరం యషస్కరం
మనస్కరం నంస్క్రుథం నంస్కరొమి భస్వరం
అకించ నర్థి మర్జనం చిరంథ నొక్థి భజనం
పురరి పుర్వ నందనం సురరి గుర్వ చర్వనం
ప్రపంచ నష భీషనం ధనంజయది భూషనం
కపొల దనవరనం భజె పురన వరనం
నిథంథ కంథ ధంథ ఖంథి మంథ కంథ కథ్మజం
అచింథ్య రూప మంథహీన మంథరయ క్రుంథనం
హ్రుదంథరె నిరంథరం వసంథమెవ యొగినం
థమెకదంథ మెవథం విచింథ యమి సంథథం
మహ గనెష పంచరథ్న మదరెన యొన్వహం
ప్ర్జల్పథి ప్రభథకె హ్రుదిస్మరం గనెస్వరం
అరొగథాం ధొషథాం సుసహిథీం సుపుథ్రథం
సమహిథాయు రష్త భూథి మభు పైథి సూచిరాథ్
.
Awaiting Contribution
.
Mudakaratha Modakam Sada Vimukthi Sadhakam
Kaladaravathamskam Vilasi Lokarakshakam
Anaayakaik Nayakam Vinashithebha Dhyathakam
Natha shubhashu Nashakam Namami Tham Vinayakam
Nathetharathi Bheekaram Namodhitharka Bhaswaram
Namthsurari Nirjaram Nathadikaa Paduddaram
Sureswaram Nidhishwaram Gajeswaram Ganeswaram
Maheshwaram Thvamashraye Parathparam Nirantharam
Samastha Loka Shankaram Nirastha Dhaithya Kunjaram
Daretharodaram Varam VareBhavakthra Maksharam
Krupakaram Kshamakaram Mudhakaram Yashaskaram
Manaskaram Namskrutham Namskaromi Bhaswaram
Akincha narthi marjanam Chirantha Nokthi Bhajanam
Purari Purva Nandanam Surari Gurva Charvanam
Prapancha nasha Bheeshanam Dhananjayadi Bhooshanam
Kapola Danavaranam Bhaje Purana Varanam
Nithantha Kantha Dhantha Khanthi Mantha Kantha Kathmajam
Achinthya Roopa Manthaheena Mantharaya Krunthanam
Hrudanthare Nirantharam Vasanthameva Yoginam
Thamekadantha Mevatham Vichintha Yami Santhatham
Maha Ganesha Pancharathna Madarena Yonvaham
Prjalpathi Prabhathake Hrudismaram Ganeswaram
Arogathaam Dhoshathaam Susahitheem Suputhratham
Samahithaayu rashta Bhoothi mabhu paithi Soochiraath
Awaiting Contribution
.
No comments yet.