Main Menu

Maha Vidhya Kavacham (महा विध्या कवचम् )

Pending Author Information

Stotra: Maha Vidhya Kavacham

Verses: 7

Stuti: About Devi Saraswati (Goddess of the knowledge, music, arts and science).

Language: Sanskrit (संस्कृत)

 

 

Recitals


Awating Contribution

Hide the Content

This Stotra was originally composed in Sanskrit. Other languages are for your convenience



श्री गनेस उवाच :-

श्री गनेस उवाच :-

1. शृणु देवी प्रवक्ष्यामि कवचं सर्व सिधिधं,
आध्यायं महा विध्याय सर्वाभीष्ट फल प्रधं.

2. कवचस्य ऋषिर देवी सदाशिव इथीरिथ, छन्दो अनुष्टुप्, देवथा च महा विध्या प्रकेर्थिथा, धर्म अर्थ काम मोक्षाणां विनियोगश्च साधने.

3. इयं कर पथु शीर्षे मां, काम भीजं तधा ह्रुधि,
रेमा भीजं सधा पथु, नभौ गुह्ये च पदयो.

4. ललाटे सुन्दरी पथु, उग्रा मां कन्द देसथ,
भगमल सर्व गथेर, लिङ्गे चैथान्य रूपिणी.

5. पूर्व मां पथु वाराहि, ब्रह्मणि दक्ष्णे तधा,
उथरे वैष्णवी पथु, वक्ष कारुण्य मनसा.

6. महेस्वरि च आग्नेयां, नैर्य्तथि कमल तधा,
वायव्यां पथु कोउमरि, चामुण्ड हीसके आवथु.

7. इधं कवचं आज्नथ्वा, महा विद्यां यो जपेतः,
न फलं जयथे थस्य कल्प कोटि शथैरापि.
.


శ్రీ గనేస ఉవాచ :-

1. సృను దేవి ప్రవక్ష్యామి కవచం సర్వ సిదిధం,
ఆధ్యాయం మహా విద్యయ సర్వాభీష్ట ఫల ప్రదం.

2. కవచస్య రిశిర్ దేవి సదాశివ ఇతీరిత, ఛందో అనుష్టుప్, దేవతా చ మహా విద్యా ప్రకేర్తితా, ధర్మ అర్థ కామా మోక్షానం వినియోగాస్చ సాధనే.

3. ఇయం కర పాతు సీర్శే మాం, కామా భీజం తధా హృది,
రేమా భీజం సదా పాతు, నభౌ గుహ్యే చ పదయో.

4. లలాటే సుందరి పాతు, ఉగ్రా మాం కంద దేసత,
భాగామల సర్వ గతేర్, లింగే చైతన్య రూపిని.

5. పూర్వ మాం పాతు వారాహి, బ్రహ్మని దక్ష్నే తధా,
ఉతారే వైష్ణవి పాతు, వక్ష కారుణ్య మానస.

6. మహేశ్వరీ చ ఆగ్నేయం, నైర్య్తతి కమల తధా,
వాయవ్యం పాతు కౌమారి, చాముండా హీసకే ఆవతు.

7. ఇదం కవచం ఆజ్ఞాత్వా, మహా విద్యాం యో జపేత్,
న ఫలం జయతే తస్య కల్ప కోటి శాతైరపి.
.


ஸ்ரீ கணேச உவச்ச :-

1. ச்ருணு தேவி பிரவக்ஷ்யாமி கவசம் சர்வ சிதிதம்,
ஆதாயம் மஹா வித்திய சர்வப்ஹீஷ்ட ப்ஹல பரதம்.

2. கவச்சச்ய ரிஷிர் தேவி சடஷிவ இதீரித்த, சாண்டோ அனுஷ்டுப், தேவதா ச மஹா வித்யா ப்ரகேர்திதா, தர்ம அர்த்த கம மொக்ஷானாம் விநியோகச்ச்ச சதனே.

3. இயம் கர பாத்து சீர்ஷே மாம், கம பீஜம் த்த ஹ்ருதி,
ரிமா பீஜம் சதா பாத்து, நப்ஹௌ குஹ்யே ச படையோ.

4. லாலாடே சுந்தரி பாத்து, உக்ரா மாம் ஸ்ரீ கணேச உவச்ச :-

1. ச்ருணு தேவி பிரவக்ஷ்யாமி கவசம் சர்வ சிதிதம்,
ஆதாயம் மஹா வித்திய சர்வப்ஹீஷ்ட ப்ஹல பரதம்.

2. கவச்சச்ய ரிஷிர் தேவி சடஷிவ இதீரித்த, சாண்டோ அனுஷ்டுப், தேவதா ச மஹா வித்யா ப்ரகேர்திதா, தர்ம அர்த்த கம மொக்ஷானாம் விநியோகச்ச்ச சதனே.

3. இயம் கர பாத்து சீர்ஷே மாம், கம பீஜம் த்த ஹ்ருதி,
ரிமா பீஜம் சதா பாத்து, நப்ஹௌ குஹ்யே ச படையோ.

4. லாலாடே சுந்தரி பாத்து, உக்ரா மாம் கண்ட தேசாத,
பாகமலா சர்வ கதர், லிங்கே சைதன்ய ரூபிணி.

5. பூர்வ மாம் பாத்து வாரஹி, பிராமணி டக்ஷ்னே த்த,
உதரே வைஷ்ணவி பாத்து, வக்ஷ கருணா மனச.

6. மகேஸ்வரி ச ஆக்னேயம், நைர்ய்டதி கமலா த்த,
வயவ்யாம் பாத்து கௌமாரி, சாமுண்ட ஹீசகே ஆவது.

7. இதம் கவசம் ஆஜ்னத்வா, மஹா விதயம் யோ ஜபேத்,
ந ப்ஹலம் ஜெயதே தஸ்ய கல்ப கோடி ஷதைரபி.
,
பாகமலா சர்வ கதர், லிங்கே சைதன்ய ரூபிணி.

5. பூர்வ மாம் பாத்து வாரஹி, பிராமணி டக்ஷ்னே த்த,
உதரே வைஷ்ணவி பாத்து, வக்ஷ கருணா மனச.

6. மகேஸ்வரி ச ஆக்னேயம், நைர்ய்டதி கமலா த்த,
வயவ்யாம் பாத்து கௌமாரி, சாமுண்ட ஹீசகே ஆவது.

7. இதம் கவசம் ஆஜ்னத்வா, மஹா விதயம் யோ ஜபேத்,
ந ப்ஹலம் ஜெயதே தஸ்ய கல்ப கோடி ஷதைரபி.
.


Sri Ganesa uvacha:-

1. Srunu devi pravakshyami kavacham sarva sidhidham,
AAdhyaayam Maha vidhyaaya sarvabheeshta phala pradham.

2. Kavachasya rishir devi Sadashiva itheeritha, chando anushtup, devathaa cha Maha vidhyaa prakerthithaa, Dharma artha kama mokshaanaam viniyogascha sadhane.

3. Iym kara pathu seershe maam, kama bheejam thadha hrudhi,
Remaa bheejam sadhaa pathu, nabhou guhye cha padayo.

4. Lalate Sundari pathu, Ugraa maam kanda desatha,
Bhagamala sarva gather, Linge chaithanya roopini.

5. Poorva Maam pathu vaarahi, Brahmani dakshne thadha,
Uthare Vaishnavi pathu, Vaksha Karunya manasa.

6. Maheswari cha Aagneyaam, Nairytathi kamala thadha,
Vayavyaam pathu koumari, Chamunda heesake aavathu.

7. Idham kavacham aajnathwaa, Maha vidhyaam yo japeth,
Na phalam jayathe thasya kalpa koti shathairapi.
.


Ganesa told:-

1. Oh goddess I would tell you a Kavacha which leads to all accomplishments,
Which is the primeval Goddess Maha Vidhya and which leads to fulfillment of all desires.

2. The sage for the armour is, Devi and Sadshiva, the meter is anushtup, the goddess addressed is “Maha Vidhya” and this is being chanted for Dhama, desire and salvation.

3. Let “Iym” protect my head, Let “Kama Bheeja” protect my heart,
Let “Rema Bheejam” protect always my stomach, private parts and feet.

4. Let the pretty one protect my forehead,
Let Angry goddess protect my neck,
Let Bhagamalini protect all my body.
And let the Goddess with the form of intelligence protect my penis.

5. Let my east side be protected by Vaarahi,
Let my south side be protected by Brahmaani,
Let Vaishnavi protect my north side,
And let my chest be protected by the goddess with a min d full of pity.

6. Let my south east be protected by the great Goddess,
Let my south west be protected by Goddess Lakshmi
Let my North west be protected by Kaumari,
And let Chamanda be with me when I am tired.

7. If after reading this armour, one chants the “Maha Vidhyaa”.
There is nothing which is not available to him for the next hundreds of crores of years.
.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.